15 maja 2014

MÓJ ULUBIONY TWAROŻEK ŚNIADANIOWY


Moja wersja twarogu jest idealna na weekend, zdrowa i bardzo smaczna. 

A twaróg z natką pietruszki smakuje wprost wybornie!

Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). 



Składniki:

  • około 300 gramów chudego twarogu
  • kilka łyżek śmietany 12%
  • kilka łyżek jogurtu naturalnego
  • przeciśnięty przez praskę 1 ząbek czosnku
  • pół małej cebuli, drobno poszatkowanej
  • 1 duży pomidor (najlepiej malinowy), pokrojony w kostkę
  • kilka rzodkiewek
  • garść natki pietruszki
  • ogórki kiszone, pokrojone w drobną kostkę (wersja na zdjęciach jest bez ogórków)
  • sól
  • pieprz


Wykonanie:

1. Rozetrzyj twaróg i dodaj do niego śmietanę i jogurt - danie ma mieć konsystencję musztardy.
2. Dodaj pozostałe składniki.
3. Dopraw.

Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz